Excursie Kampen

Stadswandeling en bezoek Ikonenmuseum

Kampen is een mooie oude Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel en rijk aan historie. Religie is van oudsher zeer aanwezig in Kampen. Tot aan de Reformatie was Kampen een Rooms-Katholieke stad met grote kerken en kloosters, na de Reformatie werd Kampen protestants. Onder leiding van een gids bezoeken we het historische centrum van deze oude stad met haar fraaie gebouwen en kerken.

Het Ikonenmuseum is gevestigd in een voormalig klooster dat ooit behoorde tot het convent van de Minderbroeders.
De collectie omvat ikonen uit o.a. Rusland, Roemenie, Bulgarije, Griekenland. Daarnaast bezit het museum de grootste collectie ikonen van West-Europa. We worden rondgeleid door een deskundige gids. Op dit moment is er ook een fraaie tentoonstelling van Kees de Kort met hedendaagse ikonen over christelijke feestdagen. Programma voor deze dag:12:15 uur: verzamelen op de parkeerplaats bij het Kerkelijk Centrum
12:30 uur: vertrek naar Kampen per auto, zo mogelijk in groepsverband. Gratis parkeren bij het stadhuis op het Burg. Berghuisplein. Hier ontmoeten wij de gids voor de stadswandeling.

Rond 15:00 uur brengt hij ons naar het Ikonenmuseum. Hier pauzeren we met koffie/thee (voor eigen rekening). Om 15:30 uur bezoeken wij het Ikonenmuseum, ook onder leiding van een gids. Om 17:00 uur sluiten we de excursie af en keren wij terug naar Ermelo.
Toegang museum € 9,50 (museumkaart gratis). Kosten voor de gidsen € 10,00 p.p., graag te betalen vóór vertrek uit Ermelo. Tijdige aanmelding gewenst.
 
  Afbeelding invoegen    
  
Datum: woensdag 2 oktober 2019 1920
Tijd: 12:15-12:30 vertrek Ermelo
Locatie: Kampen
Inleider: coördinator: Wieb de Vries